Dobrodošli, Gost. Molim te uloguj se.
FORUM IPG
10.09.2010 u 19:52:33
Vesti:

Stranice: 1 2 3 4 5 ... 7
Sekte (pročitano 31226 puta)
Kanai
YaBB Newbies
*

Zdravo svima!

pol: male
Re: Sekte
Odgovor #30 - 24.08.2006 u 10:00:45

Quote from John_Doe on 23.08.2006 u 01:53:37:
Rec sekta je preuzeta iz latinskog jezika i znaci "sledbenistvo:, od glagola sequi slediti.

Dakle, naglasak je na sledbenistvu. Sekte obicno imaju jak harizmatski karakter, dakle odane sledbenike i upecatljivog, harizmatskog lidera.

Odlika sekti je i iskljucivost "svi ostali ce goreti u paklu, a mi cemo bastiniti zemlju", tako nekako. Takodje, i rigidno postovanje odredjenih pravila, ucenja, pa i hijerarhije, mada je ona kod njih nekako neformalne u odnosu na tradicionalne crkve.

Ne mogu se oteti utisku da nema puno razlike između sekte i crkve.  Wink
Vrati se na vrh

IP Logovan
John Doe
God Member

Rudy

Odgovor #31 - 07.09.2006 u 08:37:35

Quote from Kanai on 24.08.2006 u 10:00:45:
Quote from John_Doe on 23.08.2006 u 01:53:37:
Rec sekta je preuzeta iz latinskog jezika i znaci "sledbenistvo:, od glagola sequi slediti.

Dakle, naglasak je na sledbenistvu. Sekte obicno imaju jak harizmatski karakter, dakle odane sledbenike i upecatljivog, harizmatskog lidera.

Odlika sekti je i iskljucivost "svi ostali ce goreti u paklu, a mi cemo bastiniti zemlju", tako nekako. Takodje, i rigidno postovanje odredjenih pravila, ucenja, pa i hijerarhije, mada je ona kod njih nekako neformalne u odnosu na tradicionalne crkve.

Ne mogu se oteti utisku da nema puno razlike između sekte i crkve.  Wink

U mraku su sve macke crne.

Djavo je uvek u detaljima. Wink
Vrati se na vrh

WWW   IP Logovan
alergicna
YaBB Newbies
*

Zdravo svima!

pol: female
Odgovor #32 - 04.01.2007 u 02:00:28

AAUUUUUU COVECE SKRATI MALO
Bas ti dugacak ovaj monolog
1-Znam za dve najgore i najopasnije sekte SATANISTICKA i KOMUNISTICKA
O ovoj prvoj netreba nista reci sem BOLESNI UMOVI
Ova druga bi bila smesna da nema toliko zrtava, na desetine miliona ljudi u Rusiji, Kini,DDR,Koreji......pa me cudi da nisi spomenuo i njih.Konkretno mislim na,ovu nasu nesrecnu zemlju, gde su jadni isprani mozgovi krsnu slavu zamenili 29im novembrom a umesto ikone okacili titovu a kasnije slobinu sliku
Poznato je da,mladi skojevci nisu hteli da okuse hleb, koji je njihov otac prthodno prekrstio  
Pa sve do skoro, kad se moglo cuti na javnom mestu VOLIM SLOBU STO JE KOMUNISTA  VOLIM VISE NEG ISUSA HRISTA
Ima li gore sekte od njih?
Na religiju gledam kao na instituciju.
Covek u sebi spozna gospoda ili ga ne spozna.Vera u gospoda Boga se ne uci to je dozivljaj tako da je ta prica o sektama vec pomalo deplasirana a u poslednje vreme pokrenuta iz zilotskog regrutnog centra kod nas tzv.PRAVOSLAVNI MISIONAR
GOSPOD vidi samo nasa dela a ne pravoslavca,katolika,muslimana,subotara,jehovinog svedoka......  
Inace,sta samo velike religije su prave????????Strasna zabluda
Vrati se na vrh

IP Logovan
Dete vetra
God Member

wind dancer

Odgovor #33 - 08.01.2007 u 11:17:08

Quote from alergicna on 04.01.2007 u 02:00:28:

Na religiju gledam kao na instituciju.

To neka nova sekta na pomolu...

Covek u sebi spozna gospoda ili ga ne spozna.Vera u gospoda Boga se ne uci

Znaci Njega ima, ali ne treba svima, niti je za sve???
Mislim da se nijedan teolog ne bi slozio, sem sektaski neki, normalno.

to je dozivljaj tako da je ta prica o sektama vec pomalo deplasirana a u poslednje vreme pokrenuta iz zilotskog regrutnog centra kod nas tzv.PRAVOSLAVNI MISIONAR

Tu smo dakle, mislim se...pravoslavni zlocesti svijet Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes plase siroti narod nebuloznim stvarnim cinjenicama.

GOSPOD vidi samo nasa dela a ne pravoslavca,katolika,muslimana,subotara,jehovinog svedoka......
Inace,sta samo velike religije su prave????????Strasna zabluda  

Evo, poceli smo sa antikomunizmom, a zavrsili sa bratstvom i jedinstvom....toliko o tome. undecided
Vrati se na vrh

IP Logovan
alergicna
YaBB Newbies
*

Zdravo svima!

pol: female
Odgovor #34 - 09.01.2007 u 02:04:53

Vidim da volis da pises a i da crtas.Ja bas nisam raspolozena za crtanje pa ces morati da se potrudis da ukapiras o cemu sam pisala.Odkle si izvikla ZLOCESTI?  
Pa onda ono bratstvo jedinstvo?  
Ocigledno se ne razumemo

Vrati se na vrh

IP Logovan
ARTHuR
YaBB Newbies
*

Zdravo svima!

Odgovor #35 - 07.02.2007 u 13:37:57

Dakle, kada se sabere sve što si napisao u ovoj temi sa slikom koju koristiš, a kamoli potpisom, dođe čovek do zaključka da si stvarno navijač.  cry
Vrati se na vrh

IP Logovan
cubela
YaBB Newbies
*

Volim Amfiteatar!

Odgovor #36 - 12.05.2007 u 01:55:17

Sljedbe se dijele na one destruktivne-negativne i one bezopasne-pozitivne.
Sljedbe, dakle, imaju pozitivnih sastavnica, ali, nažalost, i negativnih. Velike vjerske zajednice (RKC, SPC i dr.) su većim dijelom krive za pojavak tako velikog br. sljedbi, kultova i sl..
Zašto? Zatvorili su se u svoje institucije, sakristije, u svoje knjižnice i sl. i pustili čovjeka da taži smisao svom životu.
Mjesto da se svećeništvo zanima za čovjeka i njegove potrebe, oni su se okrenuli sebi samima. Ukratko rečeno: ukopaj, poškropi, dođi na bogoslužje, naplati, itd.. Za posljedicu imamo to što imamo: naiđu ljudi zainteresirani, ne znamo je li iskreno ili ne, da pomognuu čovjeku u nevolji i eto ga de: ulaz u neku sljedbu nije daleko.
Dužan sam reći da nije mjerodavna neka većinska Crkva da odredi tko je sljedba nego je to Sv. pismo. Uz pomoć Duha Svetoga koji vodi Crkvu dolazi se do odgovora tko je sljedba a tko je pravo mjesto gdje se napaćeni čovjek može dobro osjećati i uklopiti u zajednicu normalnih i nanovorođenih vjernika.  
Ne možemo se hvatati za onu poslovicu: "Kud svi Turci tu i mali Mujo".
Gospodin, a samo je jedan - Isus Krist za svoje kaže "malo stado". Ja bih rekao da ima i sektaštva u redovima velikih Crkava, jer su neki pozivali na ratovanje, huškanje, mržnju, osvetu i sl. gnusobe. Takve su pomiješale narodnost i vjeru; iskorištavale malenog čovjeka za svoje sebične ciljeve.
A sad nešto konkretnije: ja sam član Evanđeosko-pentekostne crkve i nikomu ne mogu dopustiti da mi crkvu stavi pod barjak sljedbi, i to negativni, a da sebe stavi pod neki barjak normalni. Ja se utječem Sv. pismu, Duhu Svetomu da me pouči kako ne bi zabludnjeo, zalutao, dopustio nekomu da mi pere mozak, ili ja - bože me sačuvaj! - nekomu.  
I u mojoj Crkvi ima pojedinaca koji su sektaški nabijeni, ali nisu svi takvi; u svakom žitu ima kukolja. Ne moguu ja čupati. To spada na nekog drugoga, većeg i pametnijeg od mene, jer ja "više ne znam već što znam.
Toliko od mene iz Paradisa gdje stanujem.
Dođite kod mene na forum, jer trebam pravoslavaca i onih koji govore srpski - ekavski da mi se je obogatiti i, naravno, izgraditi (bez ironije govorim!).
Srdačan pozdrav i svakoo dobro forumašima. Tražio sam brata Vasu i dospio kod vas. Nije mi žao!
Smjerno u Kristu Ćubela.
http://pentekost.editboard.com

P.S.
Ispričavam se, jer je van teme, ali samo da vam velim jednu:
sinoć sam navijao za vašu Mariju Šerifović; divna pjesma, još bolji nastup; zavrijeđuje pobjedu na ovogodišnjem Eurosongu.
Svaka čast!
Pozdrav još jednom.
Vrati se na vrh

IP Logovan
sesostris
Bivši član

Odgovor #37 - 19.05.2007 u 02:09:26

Evo nesto u zip fajlu  ko prati masoneriju.Ja bez uglomera i šestara nemogu u životu.
Vrati se na vrh

IP Logovan
sesostris
Bivši član

Odgovor #38 - 19.05.2007 u 02:22:20

Samo je Bitno dati sve od sebe u proučavanju...i treba znati o stvarnim životnim stvarima više da bi znali kako da se ophodimo sa svim tim čudesima oko nas.Samo znam da u starom egiptu najveća kletva i mnogi su se nje plasili,a to je da nepadnu u zaborav,da nečiji "Ka" srce ostane u telu,na sebi su imali amajliju...Samo je bitno to što se uradi da se uradi za života da ostane u pamćenju narednih generacija koijh slede.Bitno je i to da mudrost ostane kod vernih čuvara a ne kod bahatih koji se poigravaju u bilo kom smislu time smanjujući njenu ozbiljnost u očima drugih.
Vrati se na vrh

IP Logovan
sesostris
Bivši član

Odgovor #39 - 19.05.2007 u 02:30:09

Dokaz za neke stvari skinite zip pa citajte...
Vrati se na vrh

IP Logovan
Pollux
God Member

Odgovor #40 - 19.05.2007 u 02:40:59

Bilo bi dobro da objavis i izvor odakle je tekst kopiran, na primer "dokaz za neke stvari" u zipu je iskopiran sa ES-a
http://www.elitesecurity.org/p1231695

edit:
sad vidim da nije zip nego rar  Grin
Vrati se na vrh

« Poslednja izmena : 19.05.2007 u 12:06:00 od strane Pollux »  
  IP Logovan
Pollux
God Member

Odgovor #41 - 21.05.2007 u 02:15:51

Iz Pravilnika:
Quote:
7. Na forumu je zabranjeno postovanje u vidu prenošenja ogromnih tekstova sa drugih sajtova tehnikom copy/paste, ukoliko ipak želite da nešto prenesete tekst ne sme biti duži od 3000 karaktera (znakova) i obavezno je navođenje izvora odakle je tekst preuzet davanjem internet linka.

Moje je diskreciono pravo kao moderatora na ovom forumu da i za prilozene dokumente koji predstavljaju kopiju clanaka sa drugih sajtova, zatrazim navodjenje izvora odakle je tekst preuzet davanjem internet linka Wink

Pozdrav.
Vrati se na vrh

IP Logovan
sesostris
Bivši član

Odgovor #42 - 21.05.2007 u 02:18:16

Ajd Važi Cool
Vrati se na vrh

IP Logovan
sesostris
Bivši član

Odgovor #43 - 21.05.2007 u 02:23:41

ČETIRI ELEMENTA
Jedna od osnovnih podela u astrologiji je podela znakova na elemente. Ima ih četiri: vatra (Ovan, Lav, Strielac), zemlja (Bik, Devica, Jarac), vazduh (Blizanci, Vaga, Vodolija) i voda (Rak, Škorpija,Ribe). Znaci vatre i vazduha su muški i međusobno se dobro slažu, kao što se dobro slažu elementi zemlje i vode (ženski znaci).
Vatra
Osobe rođene u vatrenom znaku su brzi, spontani, zrače energijom, entuzijazmom. Teže uspehu, samodokazivanju. Dosta su i nestrpljivi (naročito prema znacima elementa vode koja ih gasi). Dobro se slažu međusobno, a znaci elementa vazduha na njih djeluju inspirativno. Vatra je topla, zrači, ima inicijative u sebi.
Zemlja
Ovo su tvrdoglavi znaci. Relanost je njihova ključna osobina. Njih ne zanimaju obične, površne stvari. Znaci elementa zemlje su jako praktični. Strpljivi su, samodisciplinovani i znaju (i mogu) ostvariti velike rezultate. Imaju urođeni smisao za poimanje svijeta. Izdržljivi su i od započetog posla ne odustaju. Vatra ih guši brzinom, a vazduh rasipanjem energije.
Vazduh
Za osobe elementa Vazduha ne postoje prepreke. Lako zaobilaze prepreke da bi stigli do željenog cilja. Forma ih ne opterećuje. Do cilja često stižu apstraktnim putem. Znaju se osloboditi emocija i ne mešaju se u probleme drugih. Stalno su u pokretu (kao i njihov element). Misaonost je njihova ključna osobina.
Voda
Osobe ovog astroelementa su senzitivne i odane svojim čulima. Saosjećajni su do samosažaljenja. Intuicija je njihov dobar saveznik. U očima drugih su pomalo čudni. Podsvest je kod njih jako naglašena. Zaokupljeni su mistikom i prelaze granice realnosti. Prilagodljivi su.  

Smiley ovo je iz licnog saznanja...
Vrati se na vrh

IP Logovan
Budjoni
Junior Member
**

Zdravo svima!

Odgovor #44 - 21.05.2007 u 15:02:26

@alergična

Ova druga bi bila smesna da nema toliko zrtava, na desetine miliona ljudi u Rusiji, Kini,DDR,Koreji....

Svaki progres iziskuje žrtve.
Svaka ideja, bilo prava bilo kriva, neminovno uzrokuje žrtve.
Prisjetimo se žrtava pod egidom križa.
Pa opet nitko ne kaže da bi te žrtve bile smješne da nisu tragične iako su i po redu i po brojnosti na prvom mjestu.

Covek u sebi spozna gospoda ili ga ne spozna.

Što to znači spoznati?
Vjerovanje pretvoriti u činjenicu?
Ništa čovjek ne spoznaje jer nije sposoban za tako visoke uzlete.
Ne zaboravimo da je čovjek Božje djelo i da je Svevišnji želio stvoriti razumno i spoznajno biće, takvog bi ga i stvorio.
Zašto ga je stvorio ovakvog, nesavršenog, u svemu nezajažljivog, krvoločnog i na svako zlo sposobnog
ostaje misterija izgubljena u nepredvidinim labirintima božjih putova po kojima se smrtnom čovjeku nije preporučljivo šetati.

Vrati se na vrh

IP Logovan
Stranice: 1 2 3 4 5 ... 7

Podržavamo softver otvorenog koda (open source).
Forum AMFITEATAR » je baziran na YaBB 2.1 softveru otvorenog koda.
© 2000-2008. Sva prava zadržana.

Hosted by Psimetrics.

Valid XHTML Valid CSS Powered by Perl Source Forge