Quote from Trnova Ruzica on 12.10.2007 u 16:09:06: Quote: "sektu"
pod nikakvim uslovima ova rijec ovdje ne moze da bude u navodnicima.
Oni jesu sekta.
Quote:Isto potpuno isto kao i u Pravoslavnoj ili bilo kojoj "vazecoj" crkvi.
Oni nisu crkva i ne mogu ni da se spomenu u istoj recenici, na ovaj nacin,da se stave na isti nivo sa Hristovom crkvom.
Quote:Zene moraju da pokrivaju glave i da u muzu gledaju Boga.Isto bi trebalo-sto nije-da se zivi u celibatu i da brak bude svetinja i da se radjaju deca-sva koja se zacnu.To je propoved i Pravoslavlja.
Karikirala sam da bi ev. pokazala da se i na "nase" moze gledati drugim ocima i prozvati se sektom i sl.
U ostalom Hriscanstvo negde i jeste sekta iznikla iz Jevrejstva.Ti Hari Krisne su bar par hiljada godina stariji i verodostojniji od Hriscanstva.
Lijepo je sto si ovdje ovo "nase" stavila pod navodnika, jer je ocigledno da ga ne svojatas i da Pravoslavlje ne smatras svojim. No to je licno.
Quote:Zasto suditi pre bilo kog iznosenja relevantnih dokaza,zasto suditi o celom "kolektivu", na osnovu licnog sukoba izmedju par osoba i na osnovu greske koju je ta sama osoba ucinila.
Niko ovdje nije sudio. J. je ovdje odlicno pokrenula temu, koju sam preporucila mnogima da svrate i pogledaju.
I ta prica, "suditi o cijelom kolektivu"....itd...
Znate li vi gospodice ili gospodo, u cemu se sastoji njihovo ucenje?
Znate li sta je mantranje?
Sta znate o meditaciji?
Sta znate o astralnoj projekciji?
Znate li ko je osnovao tu "zajednicu"?
Da li mislite da je osnovana bez ikakvog cilja?
Nejesti meso nije nikakav problem. Ima primjera pravoslavnih svetitelja koji su zivjeli na samom hljebu. Da lči je to dovoljno da povjerujemo u njih?
Šri Parb.... u nijednom od svojih "djela" nije napisao nista pametnije, vec je davio sirote katolicke svestenike sa pricom, kako zapad ima najvece klaonice, a oni to preziru jer je klrava sveta i bla,bla...
Quote:I sad u cemu je problem sa Hari Krisnama?
Oni se oblace drugacije...pa sta.
Ovo je genijalno. Nemam vise komentara i izvinjavam se za prethodno pisanije. Da nije zalosno bilo bi smijesno.
Dobro-jesu sekta...
Molim samo obrazlozenje: odvojeni od cega,koga?
Koja je to Hristova crkva? Koju je On crkvu osnovao,kako se ona zove?
Svojatanje,nase...?
Ne razumem insinuaciju.Samo ne razumem ,nista vise ni manje.??
Ja znam sta je mantranje,ne znam nista o projekcijama bilo koje vrste,sem video i sl....
Krave-ko ih je pominjao?
A, svet jeste zivot u svim svojim oblicima.I klanice jesu gadna mesta.Zivotinje jesu na nivou neduznih...I to sto neko tako kaze -to ga karakterise kao "sektasa"?
A ciljevi,programi i sl.To meni zvuci politicki.
Koji su ciljevi "nasih" crkvi i religioznih propovedi?
U cemu je institucionalna razlika?
Ja nisam institucija i ne pripadam ni jednoj instituciji-niti cu.
Nemam taj dogmatski problem...
Opet sve je to licno,kako ko voli.Nekom je vazna institucija i pripadanje a neko je svoj.U cemu je problem?
Da li sam ja "sekta" ako ne pripadam crkvi-ma kojoj i ma sta to znacilo?
Da li to znaci da nemam pravo da verujem u Boga i postujem osnovna nacela ljudskog postojanja?Da li cu biti u "paklu" zato sto ne zelim da pripadam crkvi?
Ne razumem to ceo svoj zivot,a ako bi mi neko objasnio ja bi bila bogatija za jos jedno znanje.
Ne vredja me ni jedan komentar,samo mi nije jasno o cemu se radi?
Imam svoje misljenje ali sam i spremna da ga menjam ako imam dobre argumente.
PozzzVW.