Dobrodošli, Gost. Molim te uloguj se.
FORUM IPG
07.09.2010 u 21:18:31
Vesti:

Stranice: 1 2 3 4 
Laz i teznja ka istini? (pročitano 8783 puta)
Budjoni
Junior Member
**

Zdravo svima!

pol: male
Re: Laz i teznja ka istini?
Odgovor #45 - 29.09.2007 u 13:13:47

Quote:
Kako da ne, sjajno je argumentovao. Pitaju ga dvojica ljudi jednu prostu stvar:

Ako je sve laz, kako onda uopste zna da je nesto laz, kad nema istine?

Vidite gospodine Hamletov oče:
Kad sa golom guzom sjednete na usijanu peć, ne treba Vam prethodna spoznaja da postoji Sjeverni pol da biste nedvojbeno zaključili da postoji vrelina.
Vrati se na vrh

IP Logovan
elle
God Member

Odgovor #46 - 02.10.2007 u 08:16:08

Smiley  smeh je zdravlje, dopud-e, a razlozi neprebrojivi

i pritom ne mislim na facijalne grceve u svrhu-- ljubaznost obligatna Smiley))  vec na zdrav grlen smeh, koji vam i zelim
kolko i sebi

Vrati se na vrh

IP Logovan
dopud
Full Member

Zdravo svima!

Odgovor #47 - 02.10.2007 u 23:29:47

Quote from elle on 02.10.2007 u 08:16:08:
Smiley  smeh je zdravlje, dopud-e, a razlozi neprebrojivi

Slazem se. U potpunosti. No, ne sumnjam kako vi znate da negda bijase zabranjen.

Quote:
i pritom ne mislim na facijalne grceve u svrhu-- ljubaznost obligatna Smiley))

Znate kako, moja zivotna saputnica Grin solidno zaradjuje, kao i ja, pa uzivam da namjestim facijes Hipokratika pretpostavljenom, a kada se, u sirem krugu ljudi, ocekuje upravo da facijalni nerv pokrene grc na licu. Naravno, vise puta sam dozvolio sebi da istom tom pretpostavljenom odgovorim zdravim grlenim smijehom, ali sam se sada odlucio za facijes Hipokratika, jer me vise ne privlaci pomisao da mijenjam pos'o. Uostalom, nasi susreti i nisu nesto cesti. 

Quote:
vec na zdrav grlen smeh, koji vam i zelim
kolko i sebi

Zaista vjerujem da je gornja izjava iskrena, i to me raduje. Neka nam bude zdrav grlen smijeh! U zdravlje!
Vrati se na vrh

IP Logovan
elle
God Member

Odgovor #48 - 03.10.2007 u 03:18:36

he, dopude, pozdravite gospodju i, sta da vam kazem, sto vec ne znate

da vas pozdravim, da.
Vrati se na vrh

IP Logovan
dopud
Full Member

Zdravo svima!

Odgovor #49 - 12.01.2008 u 12:41:37

Da, jerbo je sam govor mistifikacija, mi ne mozemo tim sredstvom nista znacajnije od toga sem da se srdacno izpozdravljamo i veselo nasmijemo, a kao znak da smo ga takvim i prepoznali, kao znak da smo se prepoznali kao oni koji su to prepoznali itd. Naravno, kao takvi, mogli bismo da damo smisao istom u demistifikaciji, pa da nastavimo da govorimo, ali je to sasvim jalov posao, jerbo u drustvu zasnovanom na metafizickom principu robno-novcane razmjene i inim metafizicarenjima, samo mistifikacija biva inspirativna. Tako je to. U medjuljudskim odnosima zasnovanim na metafizici, cak stvarnost djeluje laznom, i svaki pokusaj ka stvarnosti djeluje propasnim, a za razliku od upravo te stvarnosti u kojoj je pogresna informacija ustvari propasna.  

Sta da vam jos kazem, a da mi se ne nasmijete?

Da, pozdravio sam gospodju. I smijali smo se. Grin
Vrati se na vrh

IP Logovan
Budjoni
Junior Member
**

Zdravo svima!

Odgovor #50 - 18.02.2008 u 16:06:08

Postoji nevoljkost da se iskreno istraži istina. Što više, mnogi istinu zakapaju velikom lopatom.
O tome sam već puno govorio po forumima, pa da se dosadno ne ponavljam, samo bi zaključio da čovjek, sakrivajući istinu (koja mu se ne sviđa), uz nju stavlja i svoj vlastiti identitet u neku vrstu škrinjice zaborava (slične Pandorinoj)i nakon nekog vremena doista više ne zna ni tko je, ni što je.
Stoga je čovjek u stalnoj potrazi za vlastitim bićem i smislom života. Jedan od derivata misaone alkemije je stalna čežnja za ljubavlju, ali se ne zna zašto, kome i od koga. Čovjek ustvari ne želi iskopati i otvoriti kutijicu svojeg bitka, jer se pribojava nakaze koja bi se kao rezultat istine mogla ukazati.
U lažnom traganju, na uslugu su se stavile brojne ideologije sa prekrasnom lepezom iluzija, među kojima ljubav zauzima istaknuto mjesto.
No ljubav, kao i  istinu neće naći, sve dok se ne iskopaju sve naslage kojima je zatrpana.
To je već tema koja povdje ne pripada.
A i dosadna je brate mili do zla Boga.
Vrati se na vrh

IP Logovan
Budjoni
Junior Member
**

Zdravo svima!

Odgovor #51 - 24.03.2008 u 22:18:42

Istina, ne samo da je ružna, već je i nepoštena.
Zato i jeste nepoželjna.  
Prikazuje nas onakvima kakvi jesmo.  
Užas!!!
Vrati se na vrh

IP Logovan
dopud
Full Member

Zdravo svima!

Odgovor #52 - 09.06.2010 u 01:56:49

Pojedinac ili razne grupe iznose iskrivljene informacije (lazu) da bi zbunili druge pojedince ili grupe, kako bi ih izbacili iz konkurencije. Isto tako i filtriraju iskrivljene informacije (lazi) koje odasiljaju drugi pojedinci i grupe, e kako se ne bi pronasli eliminisani iz konkurencije. Svi lazu sve druge da bi ih eliminisali iz konkurencije, a svako hoce za sebe da prepozna istinu da se ne bi pronasao eliminisan. To je jednostavno. Svako tezi dakle da sakrije istinu od drugoga, a da je ima za sebe, jerbo se s nepoznavanja istine biva eliminisan. Istina je, naravno, zbivanje. Ko ne prepoznaje kako se sta istinski zbiva, taj je eliminisan. Otud lazi namjenjene drugima, kao i teznja ka istini za sebe ili grupu. Sasvim prosto.
Vrati se na vrh

IP Logovan
Stranice: 1 2 3 4 

Podržavamo softver otvorenog koda (open source).
Forum AMFITEATAR » je baziran na YaBB 2.1 softveru otvorenog koda.
© 2000-2008. Sva prava zadržana.

Hosted by Psimetrics.

Valid XHTML Valid CSS Powered by Perl Source Forge