Quote from grof mika on 08.09.2007 u 12:40:56:Ipak jesu , jer opšti društveni stav utiče na stav pojedinca. Uostalom ljudski stavovi evoluiraju kroz vreme bez obzira na lokaciju to jest da li neko živi na selu ili u gradu.
U dve uzastopne recenice skacete sami sebi u usta. Najpre kazete kako "opsti drustveni stav" , mada mi i dalje nije jasno sta je to, utice na pojedinca, a onda kazete da uopste nije bitno da li neko zivi na selu ili u gradu.
Pa da nije bitno, iste bi navike imali, iste ukuse, isti sistem vrednopsti, a to nije slucaj.
Drugim recima, upravo razlike izmedju sela i grada su posledica tog drustvenog uticaja o kom pricate.
Quote:U današnje vreme zahvaljujući modernim komunikacijama i sredstvima informisanja uticaji se brzo šire .Novine se prodaju i u najudaljenijim selima , televizija i internet su svuda dopreli , ljudi mogu stupiti u kontakt i informisati se bez obzira na udaljenost .
Opste mesto. I kao sva opsta mesta, pogresno.
Do vecine sela u Srbiji ne postoji ni asfaltni put. Internet u Srbiji koristi redovno 26 posto ljudi. I sta mislite, koliko njih je na selu, od tih 26 posto?
Pa sela u okolini Novog Sada nemaju sva telefonske linije sredjene, a kako neko da koristi internet, kad nema ni telefon? Jedino da uvede wireless za pocetak.
Vi, recimo, vrlo verovatno, zivite u gradu. A zaprepasceni ste analnim seksom izmedju osoba razlicitog pola. Drugim recima, prvi put cujete za tako nesto, totalno ste neinformisani. Pa kako onda da reaguje Zika iz Prnjavora Donjeg?
Quote:Na taj način i ljudi koji žive u raznim zabitima mogu doći u kontakt sa stavovima ljudi u gradu.Uostalom u današnje vreme vlada veoma opuštena seksualna atmosfera a savim je normalno da se pojedinac ponaša u skladu sa okruženjem u kome se nalazi.
Ako je potrebno da seljaci "stupe u kontakt" sa stavovima ljudi u gradu, onda ocigledno postoje razlike izmedju tih stavova, i samim tim, tih sredina, za koje ste iznad rekli da ih nema, zahvaljujuci sredstvima informisanja.
U Srbiji vlada "opustena seksualan atmosfera"?

Genijalno, ovo mi se dopada. Nema jos jedan narod tako stisnut kad je seks u pitanju kao Srbi.
Quote:Tako na primer pre trideset godina retko ko je u srednjoj školi stupao u seksualne odnose , a danas skoro svi srednjoškolci izgube nevinost još u srednjoj školi. A zašto , pa zato što je medju njihovim vršnjacima opšte prihvaćeno da se nevinost izgubi u srednjoj školi , dakle stav grupe utiče na stav pojedinca.
Iskreno, izvestaji o seksualnom ponasanju srednjoskolaca se baziraju na izjavama samih srednjoskolaca. Ne bih dao pet para na to sta pise u njima.
Citao sam novinske tekstove u kojima se senzacionalisticki tvrdilo da je granica prvog seksa pomerena na 13-14, a sam sam radio sa decom tog uzrasta i znam da nije tacno. To je samo jedan primer. A onda isti taj srednjoskolac "slozi pricu" za vrsnjake u kojoj se kresnuo "sa dve zenske", ili devojka isprica drugaricama kako joj je decko neki student sa kojim se urnise od seksa, da bi ispala vaznija i starija.
Sto je najlepse, slicne price prodaju i u istrazivanjima.
Quote:I umalo da zaboravim razlika u stavovima sela i grada skoro je i iščezla , naprimer nekada u selima uopšte i nije bilo droge , dok je sada više registrovanih narkomana u selima nego u gradovima.Što reče onaj jedan : " Celo selo voli belo "
Taj sto je to rekao zivi u Beogradu, a ranije je ziveo u Moskvi, a ne u Lajkovcu.
Ima travice u selima, ali kolicina teskih droga, pa i laksih, koja se moze naci na selu i u gradu, uopste nije uporediva.